Studio Edwin de Kuiper

Helpt jouw bedrijf de ultieme klantervaring te bieden
door design, informatie en technologie met elkaar te verbinden.

Bedrijven onderscheiden zich door een herkenbare gebruikerservaring. Mensen, omgeving, processen en technologie versterken elkaar, zodat een consistente gebruikerservaring ontstaat. Ik gebruik een holistische benadering. Het totale design van een organisatie, het geheel, de details en de samenhang, staan in het teken van gebruikerservaring.

Veel bedrijven hebben moeite hun strategie en innovatie vorm te geven tot een herkenbare gebruikerservaring. Hun bedrijfsbeeld is vaak niet consistent. Daardoor vallen ze niet op bij de klant en onderscheiden ze zich maar moeilijk van de concurrentie.

Terwijl je als bedrijf juist wilt dat de klant jou herkent. Herkenbaarheid en onderscheiding als bedrijf door een consistente en coherente gebruikerservaring zorgt voor een succesvolle organisatie.

Ik adviseer bedrijven bij het vormgeven van hun organisatie, producten en diensten. Ik zorg ervoor dat veranderingen en technologische innovatie de onderscheidende gebruikerservaring versterken.

Wat ik kan doen om je te helpen:

Bij design thinking gebruiken we onder meer creatieve workshops (design sprints) en prototypes (proofs of concept of visualisaties). Na design thinking komt design doing.

Design Thinking

shaping relevant solutions

Via creatieve workshops (design sprints) komen we tot nieuwe inzichten en oplossingen. Met het team brengen we eerst alle aspecten van het probleem in kaart. Vervolgens brainstormen we over verschillende oplossingen. Via prototypes (Proof of Concepts of Visualisaties) kunnen we snel valideren of iets een goede oplossing is. Hierbij zetten we verschillende disciplines in.

Boek een Bootcamp
Bij design doing besteden we extra veel aandacht aan het implementeren van wat uitgedacht is onder design thinking. Na design doing komt design being.

Design Doing

shaping relevant touchpoints

Een oplossing/ontwerp is pas succesvol als je deze kunt implementeren in een organisatie, of kunt produceren. Juist bij het implementeren van oplossingen/innovaties gaat er nog wel eens iets mis. Daarom besteed ik met Design Doing extra veel aandacht aan het implementeren van wat uitgedacht is onder Design Thinking.

 

Lees meer
Design being heb je bereikt als in alle aspecten van je bedrijf je visie te herkennen is en medewerkers doordrongen zijn van het effect van hun handelen. Het stadium van design being, daar draait designmanagement om.

Design Being

shaping purpose

De gehele uitstraling (brand) van je bedrijf en product wordt bepaald door alle contactmomenten die een klant met je bedrijf en product heeft. In alle aspecten van je bedrijf is je visie te herkennen en medewerkers zijn doordrongen van het effect van hun handelen. Met mijn ervaring in ontwerpen en design, inzicht en ervaring in bedrijfsprocessen en systemen zorg ik voor Design Being in je bedrijf.

Lees meer

Waarom zou je hiermee aan de gang gaan binnen het bedrijf?

Design Thinking, Design Doing en Design Being zijn de drie pijlers waar ik meer werk voor Service Design.

Als lid van het Design Management Institute krijg ik regelmatig de onderzoeksresultaten van internationale instituten over het effect hiervan. Bedrijven die dit goed implementeren scoren gemiddeld 2 keer zo goed als bedrijven die geen aandacht hiervoor hebben.

Service Design staat voor het ontwerpen van diensten en producten vanuit de behoefte van de klant. En ook: hoe achterhaal je die behoefte?

Als je met Service Design aan de slag wilt gaan, vraagt dit om een andere manier van denken. Het management van een organisatie is vaak vooral gericht op het vasthouden van waarde: ‘Datgene wat we nu doen zo goed mogelijk doen en dat optimaal inzetten.’ Dat is de management mindset: waarde captivatie. Daar kun je een nieuwe manier van denken naastzetten: nieuwe waarde creëren, voor je klanten en daarmee ook voor je eigen organisatie. Dus: nieuwe ideeën uitwerken, die tot waarde laten komen en weer verder werken aan nieuwe ideeën. Zo blijft een organisatie letterlijk en figuurlijk waardevol.

Je wilt kijken of jouw organisatie een goede Service Design heeft. Of jouw bedrijf holistisch is vormgegeven en alles klopt. Je zou dit kunnen vragen aan klanten, maar klanten zitten vaak in dezelfde dagelijkse werkwijze en zijn ze tevreden. Ondanks tevreden klanten kun je je dienstverlening wel verder verbeteren, ga voor minimaal een 8 of hoger. Wil je snel weten waar en welke verbeterpunten je kunt aanpakken, vraag dan de ‘Mistery Customer Journey’ aan. In overleg wordt dan gekeken naar je dienstverlening vanuit het oogpunt van de klant. Dit levert een reeks van verbeterpunten op. We kijken holistisch naar de dienstverlening en de resultaten worden uiteraard besproken.

Vraag nu de ‘Mistery Customer Journey’ aan!

Klanten waarbij ik mijn kennis en ervaring heb ingezet

Wil je meer weten over UX design en Design Thinking?
Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Of lees meer over mijn expertises.

Laten we ook jouw product de ultieme gebruikerservaring geven!

Bel Edwin: 0 626 665 626

Wil je weten wat ik voor je kan doen, of wil je gewoon eens kennismaken?
Neem dan vrijblijvend contact met me op.