Van bedrijfsingang naar ontmoetingsplein

voor Xsens Technologies

Van bedrijfsingang naar ontmoetingsplein

Opdrachtgever: Xsens technologies

Doel

Xsens is een snel groeiend technologie bedrijf. Vanuit de start-up fase is de organisatie sterk gegroeid en is er meer technisch personeel in dienst gekomen. Met geavanceerde technologieën zoals 3D sensors in pakken komen ook high-tech bedrijven uit verschillende branches de producten bekijken en uit proberen. Denk hierbij aan Hollywood voor de filmindustrie, maar ook de scheepvaart voor het monitoren van kritische bewegingen. De complete uitstraling van Xsens was nog niet op orde. Omdat design en design management wel aandacht kreeg van het managementteam is mij gevraagd om een interieurontwerp te maken, te meer omdat naast design ik ook de taal spreek van technologie.

Aanpak en resultaat

In enkele design thinking workshops ben ik gekomen met visualisaties van een nieuw ontwerp voor de bedrijfshal van Xsens. Uiteraard in 3D. Het gebouw is in dit geval vaak een belangrijk kader, inclusief de gewenste brand experience. Wat mij opviel is de hoge hal waar je je als bezoeker snel bekeken voelt. Door een deel af te schermen kon een deel van de ruimte omgetoverd worden tot een VIP-ruimte. Om de UX (User Experience) nog verder in te kleden word je nu hartelijk ontvangen. Als gast kun je plaatsnemen in het café of in de VIP-ruimte. Ondanks dat je in een grote hal zit, voel je je bijzonder welkom. Gasten zeggen vaak: “Ah … mag ik nog even blijven zitten, het is zo relaxed.”

De centrale hal is nu als een ontmoetingsplein met koffie en zitjes.

Opdrachtgever zelf aan het woord:

“Voor ons kantoor in Enschede hebben wij Edwin gevraagd een ontwerp te maken voor een nieuw te realiseren restaurant/presentatieruimte, en het upgraden van de ontvangst hal. Edwin is creatief, flexibel en heeft goed geluisterd naar onze wensen. Hij heeft gevoel voor stijl en kleur, en wist onze input om te toveren tot een modern en passend resultaat. Vooral zijn ideeën over multifunctionaliteit, en hoe je een ruimte op een prettige manier kunt ervaren zijn een toegevoegde waarde. De uiteindelijke uitvoering verliep uitermate soepel, Edwin heeft het definitieve ontwerp gedetailleerd uitgewerkt, hierdoor was het voor ons gemakkelijk, en praktisch uitvoerbaar. Met Edwin ben je verzekerd van een goede prijs/kwaliteit verhouding, en fijne samenwerking.

Een aanrader!”

Chantal Pietersen, Xsens Technologies BV

Ontwerp en visualisatie: Studio Edwin de Kuiper.

Categorie

User experience design, Ontwerp

Tags
ontvangsthal, ontwerp, visualisatie, gast