Smart Hubknob

Eenvoudige bediening van het hele huis door iedereen,

met één fysieke multifunctionele knop.

Doel

Meer en meer appratuur wordt beschikbaar om apparaten in de woning op afstand te kunnen bedienen. Vaak gebeurd dat met losse kastjes, spraak (Smart speakers) of met een app op de smartphone. De bekende ‘Smart speakers’ zoals Google Home, en Amazone Echo zijn niet voor iedereen geschikt, want wat als je doof of slechthorend bent kun je vaak geen gebruik maken van een Speaker. Een app op een smartphone is niet door iedereen te gebruiken. Daarnaast zijn veel mensen bang om afgeluisterd te worden.

Opdracht

Ontwikkel een fysieke bediening die verschillende apparaten in huis kan bedienen. Denk hierbij aan verlichting, geluidinstallatie of temperatuur. De bediening moet zo eenvoudig mogelijk rekening houdend met verschillende doelgroepen, waaronder mensen met beperkingen.

Resultaten.

“De knop” is ontworpen met eenvoud als uitgangspunt. Door op de knop te drukken wisselt de knop van functie dat aangegeven wordt door middel van een icoon. Draai je aan de knop, dan regel je de gekozen functie. De knop geeft bij enkele functies aan hoeveel is gekozen door middel van blauwlicht of met cijfers. Hierbij is rekening gehouden met de brede doelgroep. Bij overschrijding, of maximale waardes wordt rood licht gegeven.

Het apparaat is draadloos oplaadbaar en vrij verplaatsbaar in de ruimte. Tevens zijn er verschillende afwerkingen te kiezen, moderne kleuren of zoals afgebeeld in houtmotief.

Klant

Concept Dev.

Jaar

2019

Disciplines

Concept design
Industrial design
Engineering
Projectmanagement

Multifunctionele knop, temperatuur.
Multifunctionele knop, geluid.
Multifunctionele knop, licht.