Kennismaken met
Edwin de Kuiper

Edwin de Kuiper is een multidisciplinaire ontwerper

Onderscheidend door kennis van design, technologie en management

Vormgeving, technologie en management

Ik help bedrijven bij het vormgeven van producten en diensten met als doel het versterken van de onderscheidende gebruikerservaring. Dit doe ik door design, technologie en (project)management te combineren. Ik ben analytisch en inhoudelijk sterk en ontdek vaak opvallende, praktische oplossingsmogelijkheden in vraagstukken. Resultaatgerichtheid, waarbij pragmatisch en doelgericht wordt samengewerkt, staat bij mij voorop. Ik spreek de taal van opdrachtgevers en opdrachtnemers op alle niveaus, ben integer en krijg van nature snel vertrouwen.

Een voorbeeld? De Flare, slimme stekker voor doven.

Ik verbind mijn persoonlijke naam aan deze studio omdat ik sta voor de processen, projecten en producten die ik vormgeef of begeleid. Ik werk samen met een team van professionals en houd altijd mijn eigen kwaliteitsstempel.

Betrouwbaar, analytisch, intuïtief en vindingrijk

Door mijn ervaring met veranderprojecten bij diverse ondernemingen ben ik een resultaatgerichte ontwerper en een manager met overzicht en visie.

Mijn nieuwsgierigheid, ervaring en opleiding hebben van jongs af aan gezorgd voor kennis in technologie, fotografie, vormgeving en computervisualisatie.

Het voor elkaar krijgen

Je kunt nog zulke mooie producten bedenken, processen vormgeven of innovatieve technologieën toepassen, als je ze niet kunt realiseren heb je daar niets aan. Met meer dan twintig jaar ervaring daarin, doorgrond ik het hele proces van idee tot realisatie.

Ik sta voor mijn oplossing

Omgevingen en producten die ik voor je ontwerp

  • lossen een probleem op,
  • zijn gebruiksvriendelijk en
  • maken je leven aangenamer.

Mijn ontwerpen visualiseer ik voor je, zodat je direct een beeld hebt van de essentie en de schoonheid. Het bij elkaar brengen van ratio en emotie, techniek en design, resulteert in voor jou passende oplossingen die ik realiseer binnen het afgesproken kader, budget en tijd. Samen met een team van specialisten zorg ik dat het idee omgezet wordt in een succesvol eindresultaat.

Altijd vanuit de inhoud in overleg en samenwerking. Hier sta ik voor.

Expertise

Studio Edwin de Kuiper begeleid je van concept-design naar realisatie, rekening houden met de user experience (ux) van de gebruiker

Concept design

Er is een idee, een oplossing, maar hoe geef je dat vorm. Met tekeningen creëer ik een duidelijk beeld van je idee, beleidsvisie, (online)product of architectuur. Na overleg wordt dit vertaald naar een zeer realistisch beeld, prototype of Proof of Concept. Hierbij maak ik gebruik van verschillende computertechnieken.

Dit is een selectie van designmanagement projecten die Studio Edwin de Kuiper al wist te realiseren

Onderzoek & validatie

Je idee ligt op de tekentafel, je hebt een visualisatie, misschien zelfs een prototype en je bent overtuigd dat dit je klant geweldig gaat helpen. Maar is dat ook zo? Uit de praktijk weet ik hoe anders je gebruiker naar jouw oplossing kan kijken, zeker als er voor betaald moet worden. Met een aantal methoden kunnen we valideren of je idee ook op waarde wordt geschat.

Een goede informatiearchitectuur is bij elk project van belang, wil het design slagen. Studio Edwin de Kuiper heeft de benodigde kennis en ervaring een goede informatiearchitectuur uit te denken en op te zetten.

Informatiemanagement

Met informatiemanagement bekijk ik de informatiearchitectuur op functioneel niveau. Diverse metadata modellen (taxonomie, thesaurus), informatiestructuren en systemen (CRM, CMS) passen steeds beter in elkaar als je er als architect naar kunt kijken. Hierbij ontwerp ik op functionaliteit en onderhoudbaarheid. De kunst is informatie zodanig organiseren dat dit meer bij kan dragen aan de gebruikers- of organisatiedoelen.

Designmanagement inzetten als strategie van je organisatie, betekent designmanagement opnemen in het DNA van de organisatie

Content strategie

Voor veel bedrijven is content een steeds belangrijkere grondstof voor een goede dienstverlening of product. Hier kan veel geleerd worden van  vakuitgevers die dit al decennia uitvoeren. Hoe zorg je ervoor dat jouw informatie voor je gaat werken, online én offline.

Studio Edwin de Kuiper hecht veel waarde aan de klantervaring (user experience) die een gebruiker opdoet bij producten of diensten

User experience design

Een goede user experience is van levensbelang, daar zal iedereen mee eens zijn. Er wordt ook veel over geschreven met termen als; user experience, customer journey, customer experience. Veel marketeers kunnen je er al veel over vertellen. Maar hoe combineer je nu content, technologie, design en de bedrijfsprocessen tot een naadloze fantastische ervaring voor je klanten? Na meer dan 25 jaar heb ik al deze vakgebieden mogen doorgronden.

Design being heb je bereikt als in alle aspecten van je bedrijf je visie te herkennen is en medewerkers doordrongen zijn van het effect van hun handelen. Het stadium van design being, daar draait designmanagement om.

Designmanagement

Designmanagement is de expertise dat ik enkele jaren geleden meer en meer ben gaan inzetten. Het zorgt voor een holistische kijk op de organisatie en de producten of diensten die zij leveren. Hoe zorgt design ervoor dat jouw product én organisatie samen meer waarde kunnen toevoegen?

Bekijk met welke designmanagement projecten Studio Edwin de Kuiper in de media verscheen

Media en zichtbaarheid

Regelmatig geef ik lezingen, of wordt er over mij geschreven. Kijk waar je mij nog meer had kunnen / kunt zien.

Media en zichtbaarheid
Dit is een selectie van designmanagement projecten die Studio Edwin de Kuiper al wist te realiseren

Resultaten

Scroll door mijn portfolio en zie welke resultaten bereikt zijn. Fysieke producten zijn gerealiseerde producten en prototypes die in opdracht zijn ontwikkeld en gemaakt. Digitale producten zijn operationele producten.

Producten in ontwikkeling worden uit vertrouwelijkheid niet getoond.

Wil je meer informatie, of wil je gewoon eens kennismaken? Neem dan contact op.
Ik praat graag met je over productontwerpen, visualisaties en hoe je zaken voor elkaar krijgt.